Извънредни новини

Благодарни пациенти изпращат писма  до управителя на карловската болница 

Пациентите са доволни от работата на Хирургично отделение

Поредица от благодарствени писма пристигат от няколко месеца в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово. Пациенти от Карлово, Пирдоп, Златица, Хисаря, Калофер, Сопот и много други населени места благодарят на лекарските екипи и на управителя д-р Обрейко Обрейков, съобщи управителят на здравното заведение. 


Пациентите са изказали  адмирации, че общинската болница много се е променила от година и половина. Част от стаите за пациенти са ремонтирани, като предстои ремонт и на останалите. Хората са доволни от медицинската грижа и от отношението на персонала към тях.


Чрез иновативния за карловската болница метод тромболиза над 11 пациента са били върнати в нормално качество на живот без да имат последствия и обездвижване на крайниците.
Припомняме, че поемайки здравното заведение, управителят д-р Обрейко Обрейков стартира тромболиза, която спасява от парализа след инсулт пациенти. След прилагането на този метод хората не страдат от обездвижване.


Благодарение на кмета на Общината д-р Кабаиванов и на управителя болницата бе възстановено Отделението по хирургия, а наскоро то разшири и дейността си по клинични пътеки. Преди дни към екипа на хирургично отделение ръководството привлече известния кардиохирург д-р Христо Стоилов. 


Болницата постоянно привлича млади лекари – специализанти, които след специализация ще останат да работят в общинското здравно заведение. Беше възстановен дейността на ТЕЛК състава на МБАЛ Карлово.


Благодарение на подкрепата на Община Карлово беше закупено и  ново оборудване. Здравното заведение подобри значително недоброто си финансово състояние и сега е стабилно. Това позволи да бъдат увеличени трудовите възнаграждения на медицинския и немедицинския персонал, които възнаграждения надминават сумите, заложени в колективния трудов договор. Болницата е една от 17-те, които имат финансовата възможност да го направят от общо 120 общински здравни заведения в страната.


Предстои саниране на сградния фонд на болницата. Към момента се реализират ремонтни дейности по европейски проект, който Община Карлово спечели в благодарение на усилията на администрацията, управлявана от д-р Емил Кабаиванов. Проектът има за цел да се смени цялата ВиК мрежа и да се подготви за изграждане на санитарни възли към всяка една пациентска стая.
„Изказвам искрена благодарност на д-р Емил Кабаиванов и неговата администрация за подкрепата, която ми оказва, за компетентното мнение и бързите реакции, които съм получавал до сега“, заяви управителят д-р Обрейко Обрейков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *