Екип на Световната банка се срещна с д-р Кабаиванов и експерти от администрацията

Специалистите от Световната банка – по управление на публичните инвестиции Фернандо Бритос Ферлуга и по обществени поръчки – Кармен Калин и техни сътрудници проведоха  работна среща с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В разговора участваха директорът на Дирекция „Устройство на територията и строителство“ – Павлена Станева, директорът на Дирекция „Обща администрация“ – Веселка Сотирова и началникът на отдел „Проекти, програми и стратегии“ – Красен Краев. Целта на посещението бе екипът да се запознае с основните финансови и административни предизвикателства пред Общината в управлението на публичните инвестиции и обществените поръчки.

Д-р Кабаиванов и неговите експерти подробно представиха работата по обществените поръчки, предизвикателствата по отношение на опитен персонал с умения и компетенции, добрите практики, планирането на процесите на обществените поръчки, критериите за тяхното възлагане; с източниците за финансиране на капиталови разходи в общините, с предизвикателствата пред тях и с проблемите, възникващи в процеса на работа.

На база получената информация от срещите в български общини, екипът на финансовата институция ще изготви оценка на административния им капацитет и преглед на публичните финанси на местно ниво, поясни Фернандо Бритос Ферлуга.

Не пропускай

Кметът на Карлово ще настоява пред служебния премиер за осигуряване на средствата за наводнените села

Премиерът Димитър Главчев ще бъде в Клисура тази вечер Министър-председателят на Димитър Главчев ще бъде …

Един коментар

  1. Христо

    Крадеца вика-дръжте крадеца… Смешна ситуация..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *