Извънредни новини

В Карлово измамиха по телефона възрастна жена с крупна сума 

По случая се провежда разследване

С крупна сума е била измамена по телефона възрастна жена от Карлово. Тя  е на около 80 години, а според предварителната информация й е приложен сценария за спешна операция на близък човек, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пловдив.

В събота следобяд пенсионерката получила съобщение по телефона от мним лекар –  нейна приятелка е приета в болница със счупен крак и веднага трябва да й се поставят три златни пирона на висока цена. Междувременно в слушалката се чувал и плачещ женски глас с молба за помощ. Повече от 40 минути извършителите държали жертвата си на отворената телефонна линия, докато я убедят да събере наличните си пари и да ги предаде на техен пратеник.

Следвайки инструкциите им, възрастната карловка подготвила сумата и я връчила на явил се пред дома й млад мъж, който се представил за служител на Здравната каса. Същата вечер роднините й разбрали за случилото се и веднага подали сигнал в районното управление. Веднага  са били предприети активни действия за разкриване на авторите на престъплението.

Не пропускай

Мъж и дете са ударени от мълния в Стара планина

Сигналът за инцидент в района на връх Купена е получен в 13.35 ч. Мъж и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *