7-годишно момиче е принуждавано да живее в кокошарник без дневна светлина

31-годишен мъж е принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му във врачанско село. Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете – нанесъл му побой, душил и му налагал наказание, съобщиха от Районната прокуратура – Враца. Многократно момичето било затваряно само в кокошарника без елементарни битови условия – без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно, понякога само със сух хляб.

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 143, ал. 3, ал. 1 от НК – принуждаване другиго да претърпи нещо, противно на волята му, с употреба на сила и заплашване в условията на домашно насилие.

В рамките на Координационния механизъм за взаимодействие между институциите и организациите при работа в случаи на деца в риск с участието на прокуратурата са сформирани екипи от специалисти.

Извършен е оглед на местопроизшествието – частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели.

Не е ясно колко дълго време момиченцето е живяло по ужасяващия начин.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца 31-годишният Д.И. е привлечен в качеството на обвиняем. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъплението, за което Д.И. е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции.

Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние.

Не пропускай

След смъртта на британец в болницата в Пловдив: Уволниха двама от охранителите

Двама служители на пловдивска охранителна фирма са уволнени, след спречкване с британски гражданин пред УМБАЛ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *