5 г. строг затвор за измамник, завлякъл 62-годишна с над 12 000 лв. в Карловско

Пловдивският окръжен съд потвърди 5-годишната присъда на мъж, на 64 г., измамил възрастна жена с 12 210 лв. в Сопот, Карлово и Хисаря. Той е признат за виновен на първа инстанция от магистратите в Града на Левски. Има много предишни присъди.

Мъжът и пострадалата 62-годишна жена се запознали в група в социалните мрежи. Той се представял за международен шофьор и от 4 юни 2020-а до 22 януари 2021 г. въвел в заблуждение жената, че е катастрофирал в Хърватия и трябвало да плати за ремонта, а също така, че се нуждаел от средства за наложен запор на имот, който трябвало да се вдигне срещу заплащане. Освен това казал, че негова близка е починала и се нуждаел от пари за погребението.

Така в горепосочения период пострадалата жена направила 24 парични превода към измамника за общо 12 210 лева, като за част от тях изтеглила кредити. Мъжът обещавал да й върне парите, което и до момента не е сторено.

Районният съд в Карлово е наложил на мнимия тираджия наказание от 5 г. лишаване от свобода при първоначален “строг” режим, което е потвърдено и на втора инстанция. Присъдата е окончателна. 

Източник: 24plovdiv.bg

Не пропускай

Лек автомобил се е запалил днес в град Баня

Колата е избухнала в пламъци на улица “Земеделска”. На метри от инцидента се намира посещавана детска площадка. На …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *