2000 малки и големи поемат по стъпките на Ботевата чета

Повече от 2000 поклонници от цялата страна ще тръгнат по стъпките на Ботевата чета тази година. Това съобщават от областната управа във Враца, която е организатор на 76-ия национален туристически поход. Участниците ще тръгнат от козлодуйския бряг на 27 май и след 120-километровия преход ще стигнат на 1 юни в подножието на легендарния връх Околчица във Врачанския балкан.

Очакват се 52 ученически групи и ръководители от 18 области на страната. Кметовете на общини, през които преминава Ботевия път, помагат за реализацията на проявата. Осъществен е обхода на пътя, има и поет ангажимент от кметовете за посрещане на походниците, за съдействие за почистване при необходимост и премахване на нерегламентираните сметища. Вече са раздадени палатки и спални чували по предоставените заявки.

Проведени са обществените поръчки по всички нормативни изисквания и са сключени договори с фирмите за изхранването на децата походници, почистване и облагородяване на трасето. Както всяка година, проявата ще бъде обезпечена с медицинско обслужване, с противопожарен автомобил и полицейска охрана.

Осигурено е вече електрозахранване и водоснабдяване на местата за лагеруване. Въпреки честите дъждове р региона, вече се почиства и се дезинсенкцира цялото трасе. За всички спомагателни дейности са събрани оферти има организирана културна програма, състезания и са осигурени награди за участниците. Изискани са и се поставят табели по Ботевия път, който има статут на паметник на културата.

Не пропускай

Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем кмета на Войнягово

Той е осъждан два пъти за престъпления от общ характер 31 годишният кмет на Войнягово …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *