Извънредни новини

Училища в страната  и чужбина проведоха над 370 урока за Апостола на свободата

Инициативата бе на СУ “Васил Левски” Карлово

Инициативата бе посветена на 150-та годишнина от гибелта на Левски, а финалната събитие се проведе днес в НЧ “Васил Левски” Карлово по повод 186-та годишнина от рождението на най-великия българин. 

Директорът на СУ “Васил Левски” Мариана Манчева посочи, че първоначално идеята е била училища  и културни институции да организират уроци за Апостола, за да може младите хора да продължат да носят неговия дух.

“От 150 урока, станаха над 370. Включиха се училища в страната и извън граница – от САЩ, Испания, Гърция, Сърбия и други държави. Събрахме всички уроци в дигитална карта. Днес е финалната среща, но се надявам това да бъде началото на нови приятелства и инициативи, защото този интерес означава, че Левски е жив…”, каза Манчева пред преподавателите и учениците, които дойдоха в родния град на Левски от различни места в света.

Събитието уважи и кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов. Той приветства инициативата и каза, че ръководството на  карловското учебно заведение може да разчита на подкрепа.

Преподаватели и ученици от Испания и Гърция споделиха, че са изключително развълнувани да бъдат за първи път в родния град на Апостола. Те  разказаха какви уроци са имали в училище и какво най-много ги е впечатлило за живота и делото на Левски.

Не пропускай

Започна изграждането на моста между Богдан и Московец

Започна изграждането на разрушения при бедствието от 2 септември 2022 година мост на общински път …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *