Извънредни новини

Учениците от СУ “Васил Левски” Карлово представиха запомнящ се спектакъл в памет на Апостола

Сценаристи и режисьори са Христина Томанова и Иван Иванов

Да откриеш себе си в душата на Апостола, да носиш Васил Левски в себе си, да имаш силата, волята и достойнството да кажеш – Дякона е до мен! Това показаха ученици от СУ „Васил Левски”  Карлово на театралната сцена по повод 151 години от гибелта на Левски.

Един от сценаристите  е дългогодишният преподавател по български език и литература Христина Томанова.

“Познаваме ли Дякона? Можем ли да го споделим и да живеем днес с неговите идеали – въпроси, които намериха своите отговори на сцената”, написа в личния си профил Христина Томанова.

“Какъв е човекът Левски, какво иска да ни каже с  онова “ Народе???“ – вече 151 години след обесването му си задаваме тези въпроси.

Голямото предизвикателство пред екипа на Театрална работилница “ Мизансцен” бе да съизмерим настоящето и миналото.  И за пореден път да докажем, че личността на Левски и днес пробужда най- доброто в човека,  възпитава в нравствени добродетели и блести в светналите очи на прекрасните млади хора, изричащи думите му”, посочи още Томанова.

Спектакълът бе заснет от единствената регионална телевизия  KarlovoPress ТВ и ще се излъчва до края на тази седмица  в памет на най-великия българин и по повод патронния празник на училището, носещо неговото име, което вече няколко десетилетия пази свята паметта на Апостола!

Не пропускай

Община Карлово ще реализира два големи проекта

Държавата ги финансира Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа на 16 майспоразумения с …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *