Спорове и дебати за срока на ползваното под наем помещение от Тракийското дружество в Сопот

Имаше предложение помещението да бъде отдадено за срок от 10 години

Докладната записка за срока на ползване на помещението от Тракийско дружество “Войводи Русе Славов” в Сопот предизвика много спорове и дебати по време на заседание на постоянната комисия “Стопански дейности” към Общинския съвет. Общинският съветник Станислав Стоенчев предложи удължаване на срока от 5 на 10 години.

Зам.-кметът на Общината Николай Новаков посочи, че докладната записка не е изготвена както трябва, тъй като в мотивите й се цитират дела, които не са приключили. Той попита Стоенчев кой интерес защитава, защото Тракийското дружество съди Общината и претендира за 6000-7000 лева.

“Съдът още не се е произнесъл и, ако сега се вземе решение за удължаване на срока за ползване на помещението на това дружество, какво ще стане? Кои интереси защитавате? Ако са политическите? Кажете? Искам като служебно лице да бъдат защитени интересите на Общината и да се спазват законите”, категоричен бе Новаков и допълни, че в мотивите на докладната записка се цитират неправомерно извадки и адвокатски термини.

Той дори предложи на Стоенчев да внесе докладна записка помещението да бъде дарено на дружеството.

По предложение на общинския съветник Галина Белезирева докладната бе отложена за разглеждане от всички постоянни комисии към местния парламент.

Още по темата вижте:

Не пропускай

Броени часове до грандиозния конкурс-спектакъл “Царица на розата” в Карлово

За първи път на открита сцена ще бъде короносяна новата царица Броени часове остават до …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *