Извънредни новини

СУ “Васил Левски” Карлово се включи в инициативата Световна седмица на предприемачеството

Възпитаниците представиха интересни идеи

Световната седмица на предприемачеството е инициатива, която има за цел да насърчи предприемачеството, да подобри образованието на децата и младежите и да ги стимулира сами да търсят решения, които са свързани с подобряването на благосъстоянието на хората, държавите и планетата.

Координатор на инициативата  бе Джуниър Ачийвмънт, България. 

СУ „Васил Левски“ вече 11 години работи по програмата на Джуниър Ачийвмънт „Учебна компания“, с ръководител Спаска Бистрашка.

Тази година ученици от VII – XI клас взеха участие в Иновационен лагер на тема „Устойчива мода за по-добро бъдеще“. Той  е интензивен уъркшоп за младежи на възраст от 15 до 19 години. По време на лагера учениците разискваха конкретно бизнес предизвикателство и генерираха идеи, които да разрешат поставения казус в рамките на 5-7 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на ментори.

Ментори на екипите бяха Мария Минковска, учител в СУ „Васил Левски“, Стели Димитрова , Десислава Стоянова, Ивайла Нейчева, Делко Делков – ученици в XI клас в училището, участници в УК ДЕНК, Петър Ралев – ученик в ЕГ „Иван Вазов“- Пловдив.

Четири екипа от училището представиха своите решения в презентации, след което бяха  оценявани по точкова система и предварително зададени критерии.

Журито бе в състав Лиа Каменова – моден дизайнер, Петя Кръчмарова – студент, “Калиопа”,  Александър Маринов – Община Карлово, Елисавета Хаджиминева и Ганка Ангелова – Международна фондация Рене Мей / Bulgaria Volunteers Rene Mey/.

Екипите бяха класирани на първо, второ и трето място, а наградите  връчи директорът на СУ “Васил Левски”  Мариана Манчева.

Не пропускай

Музеят на Левски в Карлово даде живот на ново издание за Апостола

От печат излезе четвъртата книга от поредицата на Национален музей „Васил Левски“ – „Нови документи …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *