Извънредни новини

Н. Новаков: Няма никакви негативни констатации в доклада на Сметна палата за изпълнението на бюджет 2022

Това каза временно изпълняващия длъжността кмет на Общината по време на публичното обсъждане на изпълнението на бюджета на Общината за 2022

Обсъждането се проведе  по покана на председателя на Общинския съвет. Присъстваха граждани, директори на детски градини и кандидати за кметове и общински съветници.

“Доклада дава вярна и точна информация за финансовите показатели на бюджет 2022. Доклада на Сметна палата е около 20-30 страници. Не сме излезнали от нито един параграф. Всичко е с решение на Общинския съвет. Въпросите, които бяха поставени от гражданите в залата не са свързани с нарушения, а  със счетоводни инструменти и похвати, които сме използвали”, заяви временно изпълняващия длъжността кмет на Сопот Николай Новаков.

Той добави, че и този път не е имало дебат за отчета на бюджет 2022.

“1,1 млн. лв е събираемостта на местните данъци и 500 000 лева отиват за погасяване на заеми и 300 000 лева за издръжка но ОбС.

Защо няма проекти.  Хубаво е да кажете кои оперативни програми са били отворени и по кои Общината е можела да кандидатства. 79% е изпълнението на приходната част”, посочи Новаков.

Не пропускай

Христос воскресе!

Христос воскресе! Православният свят празнува чудото на Възкрeсението на Божия син – Исус Христос. С …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *