Извънредни новини

НСОРБ обявява провеждането на национален конкурс за младежи

По повод отбелязването на Деня на българската община и местното самоуправление 12 октомври, екипът на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обявява провеждане на национален конкурс за младежи, под надслов: „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“. Темата е обвързана с предстоящото въвеждане на нов модел за определяне на такса „битови отпадъци“ и промяна в обществените навици по отношение на генерирането и събирането на смет.

   Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др. Предложението трябва да съдържа подробно описание на инициативи и дейности, които могат да бъдат реализирани самостоятелно или съвместно с общината.

   За провеждането на конкурса е разработен Регламент, който предвижда право на участие на младежи на възраст до 29 г. включително /съгласно §1, т.1 от Закона за младежта/, които са ученици, студенти или работещи.

   Ръководството на Община Карлово призовава младите жители да бъдат активни и да се включат в националния конкурс.

Не пропускай

Ученици от СУ “Христо Проданов” възпроизведоха един ден в училището, където е преподавал Апостола

Учениците са от трети клас на СУ “Христо Проданов” Екскурзоводът Пламена Москова, учениците от 3. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *