Започва тестването на BG-ALERT

Започва планираното тестване на системата BG-ALERT, съобщи МВР. Ръководството на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, представители на мобилните оператори и на фирмата изпълнител ще дадат подробности за тестовете по градове и в цялата страна.

BG-ALERT e предупредителна система за населението за бедствия и извънредни ситуации. Тя се разработва съвместно от МВР и Министерството на електронното управление. Целта ѝ е да уведомява за опасности чрез изпращане на тестови съобщения по телефона.

Смущаващи съобщения от BG-ALERT със силен звуков сигнал и вибрация изплашиха много хора миналата седмица. При повечето потребители известието дойде с текст: “Внимание, опасност!”, а при някои имаше и сигнал от президента. В съобщението пишеше също “test test” и имаше препратка към сайта bg-alert.bg. Институциите обясниха, че през целия ноември системата ще се тества.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1002889924346841

Не пропускай

Започва изграждането на храм „Свети пророк Даниил“ в с. Марино поле

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Знеполският епископ Арсений – първи викарий на Пловдивския митрополит Николай и кметът на селата Ведраре …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *