Извънредни новини

Ученици от СУ „Васил Левски“ отбелязаха Деня на Ботев с интересна инициатива

Те посрещаха всички служители на общинска администрация с паметен знак, който изобразява лика на великия писател и революционер Христо Ботев

   „Моите съученици от 9 клас и няколко наши преподаватели решихме днес да ви подадем зрънце от величествената ни история. Аз съм Пламена от 9б. Това са моите думи за вас.

Събрали сме се тук неслучайно. Събрали сме се, защото днес е необикновен ден. Ден, в който да отдадем почит .

   Датата е 2 юни. Дата, завинаги запомнена. На този ден преди много години са загинали Христо Ботев и негови братя по душа и дълг. Загинали са своята родина, за своите предци, за всички нас. И вижте, делата им никога не биват забравени. Затова и Ботев е казал „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира‘‘. Затова борбените им души живеят ето тук – в нашите сърца. Пазим духа им, делата им, житейския им път.

    Нека днес с високо вдигната глава и поглед, насочен към безкрайния небосвод просто да мълчим. Но духом да усетим, духом да благодарим.

    Огледайте се точно сега. Свободни сме – ние сме. Наш е дългът да пазим и съхраняваме своята история. Нека това продължава. Нека никога не падаме духом, нека във всеки един ден дори с кратка мисъл да отдаваме своята почит. Призовавам всички вас – помнете историята си, мечтайте, бъдете амбицирани. Ние сме бъдещето. Ние носим свободата. Нека всички заедно успяваме да съхраним този дух – дух на борбеност и желание за промяна – за свобода.

Благодаря Ви!“, каза ученичката Пламена Скевова по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Не пропускай

Мъж и дете са ударени от мълния в Стара планина

Сигналът за инцидент в района на връх Купена е получен в 13.35 ч. Мъж и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *