Справедливостта възтържествува! Гърция оневини Машора от Столетово за трафик на мигранти

Все още се чака преведеното на български език решение на гръция съд Тошко Тодоров-Машора от карловското село Столетово е оправдан изцяло от съда в Гърция по обвинението в трафик на мигранти. Това съобщи за “24 часа” адвокатът му Гънчо Гънчев.


Машора беше задържан през ноември 2021 г. по издадена от гръцките власти европейска заповед за арест и прекара няколко дни в ареста в Пловдив. Гръцката прокуратура го нарочи за трафикант, след като в края на септември – началото на октомври 2019 г. в продаден от него кемпер край Драма бяха засечени 28 нелегални чужденци от Иран, Ирак и Бангладеш.

Возилото било продадено от Машора преди това, но купувачът Цветомир Иванчев не сменил талона и в колата бил открит старият документ, в който собственик се води Тошко Тодоров. Така той се сдоби с тежкото обвинение, но съдът в Пловдив отказа да го екстрадира.


След това купувачът на кемпера беше заловен и осъден в Гърция на 29 години затвор. Наказание от 8 години пък излежава шофьорът на колата, в която били мигрантите.


Все още се чака преведеното на български език решение на гръция съд.

Източник: “24 часа”

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *