СУ “Васил Левски“  Карлово проведе важно обучение на учители по програма “Еразъм+”

Шестима учители участваха в два курса на остров Корфу в Гърция 

Обучението бе по проект „Умения за иновации – роботика и чужди езици“ с номер 2023-1-BG01-KA122-SCH-000147124, който бе финансиран по Програма „Еразъм+“. 

Шестима преподаватели от карловската гимназия успешно преминаха през два курса на обучение „Създаване на филми, творчество и разказване на истории в класната стая и курс по  “Роботика и СТЕМ в училище“, съобщиха от училището.

“Обучението „Създаване на филми, творчество и разказване на истории в класната стая” бе на  теми свързани със заснемане на видеа, пред-продукция, същинско заснемане и постпродукция. Учителите се срещнаха с известен режисьор от Корфу, Гърция, който ги запозна в детайли с професията на режисьорите и операторите, както и с тънкостите при доброто намиране на място за снимане. В групата на българските преподаватели имаше участници и от Италия, Германия и Чехия. По време на обучението всички  се  запознаха с идеята на сценариите и историите, които се крият зад тях, както и с модела на Джоузеф Кембъл за “Пътуването на главния герой”, която е залегнала във всеки сценарий.

Обучението по “Роботика и СТЕМ в училище“ обхвана теми свързани със запознаване с комплект за построяване на роботи – Lego Mindstorm, програмиране в средата Lab View, работа със сензор за допири, сензор за светлина, програмиране на алгоритъма PID – алгоритъм за следване на линия, изпращане на съобщения между два робота, работа с жироскоп и
запознаване с инфрачервен и ултразвуков сензор”, посочи координаторът на проекта Павлина Стефанова.

Обученията приключиха успешно с кръгла маса, размяна на контакти за
бъдещи проекти с училища от други държави и с връчване на сертификати. Имаше и   включена културна визита на острова с гид на английски език.

“Целта на проекта е  учителите да приложат наученото в часовете през новата
учебна година и да организират няколко открити урока и информационна среща, в които ученици, колеги и родители могат да се запознаят с наученото”, каза още Павлина Стефанова и добави, че работата по Програма „Еразъм+“ вече няколко пъти е позволила на учители от СУ“ Васил Левски“ Карлово да надградят знанията и уменията си за работа с ученици в 21-ви  век, помогнала е и за създаване на международни контакти и обмен на добри практики, както и за изпълнение на целите, които са заложени в Стратегията и Европейския план за развитие на училището.

Не пропускай

НП “Централен Балкан“ организира посещения в буковите гори на парка

Посещенията са за туроператори, екскурзоводи и учители, преподаващи в Общините През 2017 г. най-съхранените и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *