Извънредни новини

Ръководството на Община Карлово запозна  жителите на Слатина как вървят възстановителните дейности

Общината ще настоява селото да бъде посетено от директора на Басейнова дирекция

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговия екип запознаха присъстващите жители на селот с подробности за проектите за ремонтно-възстановителни и строителни дейности, както и с хода на задължителните процедури по Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за избор на фирми-изпълнители, съобщиха от пресцентъра на Общината.

За смяна на водопровода, полагане на нова настилка и нови тротоари на улица 12-та е избрана фирма- изпълнител, за нови тротоари и настилка на ул. 1-ва в момента тече процедурата за избор на изпълнител. 

Фирма по ЗОП е избрана и за почистването на дерето в селото, но съгласувателните процедури с „Басейнова дирекция“ се бавят, стана ясно на срещата. Готов е проектът за изграждане на моста Слатина-Розино, в момента се проектира пътят Кърнаре-Розино. От финансиране за полагане на пътни ивици се нуждаят улиците 5-та, 6-та, 8-ма и 12-та, за които още на 12 септември 2022 година Общината е подала документи в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, поясни инж. Станева. Проектът за парка в селото в момента се изготвя, на 6 юни главният архитект на общината ще го представи на място в Слатина.

На основание докладна записка от кмета на Слатина – Петър Делков, ще бъдат доставени още съдове за отпадъци. В периода 5-9 юни ще се извърши подмяна на амортизираните улични осветителни тела с нови. Ще бъдат монтирани три камери за видеонаблюдение, съобщиха още от ръководството на община Карлово.

Д-р Кабаиванов ще настоява за посещение в Слатина на директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, който да обясни на хората защо се бавят съгласувателните процедури за реализиране на готовите проекти, за които има избрани изпълнители по ЗОП.

Не пропускай

Земетресение разтресе Пловдив

Трусът се е случил около 20:24 ч. Земетресение с магнитуд от 4,3 по Рихтер е …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *