Извънредни новини

Ротари клуб дари ваучери на 100 души пострадали от наводнепията

Хората приеха дарението с благодарност и надежда

Една година след бедствените наводнения в карловските села, хората от пострадалите къщи продължават да се борят с последствията. Като финален етап от ротарианската акция за подпомагане, сто души от Каравелово, Богдан, Слатина, Богдан и Войнягово получиха ваучери на стойност 220 лева.

            Хората приемаха подаръка от местните ротарианци с благодарност и надежда. Споделиха до къде са стигнали с ремонтите. Една  година е и много и малко време – много е да живееш без дом, но пък е малко да го построиш наново и да забравиш ужаса от прииждащата вода.

            Ротари клуб Карлово заедно с още клубове от цялата страна в продължение на една година подпомогнаха много от пострадалите хора спредоставяне на бяла техника, строителни и санитарни материали и храна. 

            Всеки човек, както и всяко общество изживява моменти на криза. Точна тогава е най-нужно да се усети подкрепа и приятелско уверение, че всичко ще бъде наред. Ротарианците са там, където обществото има нужда от точно тази енергия, така нужна в критичен момент.

            Ротари клуб Карлово е местна организация, член на Ротари Интернешънъл, в която хората са обединени около идеята безкористно да подпомагат и развиват общността, в която живеят. В Ротари клуб е добре дошъл всеки човек с добро сърце и желание да работи доброволно. Удовлетворението от подобен вид дейност е несравнимо с нищо друго.

Ние от Ротари клуб Карлово знаем, че не можем да помогнем на всички, но също и вярваме, че всеки може да помогне на някого“ 

Не пропускай

Мъж и дете са ударени от мълния в Стара планина

Сигналът за инцидент в района на връх Купена е получен в 13.35 ч. Мъж и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *