Отдадена бе почит към военнослужещите, загинали в операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак

С военни почести и панихида пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм, на 27 декември в Карлово бяха отбелязани 19 години от кървавия атентат в база „Индия“ в иракския град Кербала.

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, заместник-кметът на общината Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на военно-патриотични организации, близки и роднини на загиналите почетоха паметта им.

„През изминалите 19 години мъката по загубата на нашите колеги, синове и бащи не отминава… България изгуби 13 достойни воини в Ирак, но техните имена ще се помнят; ще бъдат в душите, мислите и сърцата ни! Техният подвиг ни дава сила, вяра и надежда да посрещнем утрешния ден! Дълбок поклон!“, каза в словото си бригаден генерал Михайлов.

Заупокойна молитва в памет на загиналите отслужи отец Михаил от Карловската духовна околия.

Венци и цветя пред монумента бяха положени от името на министъра на отбраната Димитър Стоянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, командира на 61-ва Стрямска бригада – бригаден генерал Михайлов.

В операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак, в периода 2003-2005 година, България губи 13 военнослужещи – майор

Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерските кандидати Иван Инджов, Антон Петров, Свилен Киров, Димитър

Димитров, Владимир Пашов, Гърди Гърдев, Преслав Стоянов, Валентин Донев, Марин Милев, Цветан Камов и Паун Георгиев.

Не пропускай

В Карлово започва програмата „Вълнуваща ваканция“

Лятната превантивна програма „Вълнуваща ваканция“ се организирана от Община Карлово, Местната комисия за борба срещу …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *