Обявиха грипна епидемия в Пловдив област

Все още децата няма да излизат в грипна ваканция 

Директорът на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева  представи общата картина на заболеваемостта в Пловдивска  област,  която към момента е 17%.

Щабът реши да бъдат обявени противоепидемични мерки в Пловдив и областта, които да влязат в сила от следващата седмица, т.е. от 22 до 28 януари т.г., включително.

„Засега грипна ваканция няма да има, ситуацията се следи ежедневно. Ще бъдат отложени профилактичните прегледи за деца и жени, мерките ще включват още отлагане на задължителните по календар имунизации от общопрактикуващите лекари, ограничаване на свижданията в болници и домове за стари хора, засилен филтър в детските и учебни заведения с учестена дезинфекция и по-често проветряване на помещенията и др. Броят на отсъстващите ученици все още не е тревожен, въпреки че набелязва темп на повишаване.

Ние ще продължим да следим тези данни и ако има промяна в ситуацията винаги сме готови да свикаме щаба отново и да увеличим или респективно да намалим мерките, които днес ще оформим в Заповед и ще съгласуваме с Главния държавен здравен инспектор”, заяви д-р Сийка Димчева.

Не пропускай

Доган поиска оставките на Пеевски и още петима от ръководството на ДПС

Призивът важи за заместник-председателите на партията Халил Летифов и Станислав Анастасов, зам.-шефовете на ПГ Хамид …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *