Общински съвет Сопот отбеляза 20 годишния юбилей с тържествен коктейл

Председателят Нели Пеневя връчи юбилйни сувенири

        Община Сопот е една от най-старите Общини в България. Тя бе възстановена отново с Указ №318 от 05.09.2003 г. на Президента Георги Първанов, а първото заседание на Общински съвет – Сопот е проведено на 21.11.2003 г. и на него е избран първия Председател – Христо Цолев. На срещата бяха поканени и всички, които са били кметове на Община Сопот и на  Анево през изминалите години.  

              Събитието откриха децата от музикална школа „Алмадин“. 

В приветственото си слово Нели обобщи цялостната работа на Общински съвет Сопот. В него през годините са работили 70 избрани общински съветници, които са взели 1844 решения. 

По време на петте мандата, Общински съвет – Сопот е имал четирима Председатели  Христо Цолев (мандат 2003 – 2007), Васко Попов (мандат 2007 – 2011), Мариана Кацарова (мандат 2011 – 2015 и мандат 2015 – 2019) и Нели Пенева (мандат 2019 – 2023). Председателите на Общинския съвет са имали шестима секретари, от които двама са били и общински съветници. За целия период заседанията са били озвучавани и записвани от един озвучител – Стоил Александров. 

Повечето от Решенията на Общинския съвет  са взимани с пълно мнозинство, което е знак, че въпреки различната си партийна принадлежност, Общинският съвет е работил единно, в интерес на гражданите на Общината.

              С едноминутно мълчание бе почетена и паметта на тези, които вече не са между живите Христо Цолев, Георги Гирджиков, Страхил Гушлев, Димитър Пилев,   Атанас Ласков и  Петър Райчинов. 

              В знак на уважение бяха връчени юбилейни сувенири на всички присъстващи.

Не пропускай

ВМЗ връчи награди на отличниците от ПГ  “Ген. Вл.Заимов” Сопот

Повечето от завършилите ученици във випуск 2023  продължиха да работят в дружеството Отличниците получиха специални награди …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *