Н. Новаков: Фактите са факти, сумите за възнаграждения на общинските съветници  за един мандат са в размер на един милион  и половина, взети от парите на сопотненци

На 10.05.2023 г. в Общински съвет – Сопот се разгледа докладна записка, относно определяне издръжката на Общински съвет – Сопот. В хода на разглеждане на докладната, своето несъгласие изразиха Любомир Джапаров и председателя на Общински съвет – Нели Пенева. Новаков няколко пъти се обърна към Пенева, като я молеше да въдвори ред в залата, за да могат да бъдат чути всички мнения. Няколко пъти той обясни, че средствата за възнагражденията на общинска администрация се финансират от Държавата и могат да бъдат харчени единствено за работни заплати, а средствата за възнагражденията на общинските съветници са пари , които се вземат от джобовете на всички сопотненци и могат да се използват за други дейности.

​Зам.-кмета Н. Новаков сподели, че не е нормално в една малка община като Сопот, общинските съветници  да получават максималния размер възнаграждения. В крайна сметка докладна записката бе подложена на гласуване и не бе нито приета, нито отхвърлена. Нели Пенева уведоми, че тази докладна записка ще се разглежда на следващо заседание.

​Подробности от заседанието може да видите във видеоматериала.

Не пропускай

78 годишна жена почина, след като кола я блъсна в Сопот

Шофьорът е задържан Отново голяма трагедия в Сопот! 78 годишна жена е блъсната от шофьор …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *