Нова градинка от цветя със символите на Карлово вече краси града

Общината продължава да зацветява градински площи

Оформено е зеленото пространство северно от кръстовището на кооперативния пазар. Засадени са нови декоративни вечнозелени многогодишни храсти в комбинация с цветни петна от студоустойчиви цветя – теменужка и паричка, които цъфтят и през студените зимни месеци. В центъра на композицията чрез цветен мулч, декоративни бели камъни и цветя са изобразени едни от основните символи на Карлово и региона – розата и лавандулата, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Комбинацията между сребристото синецио, червенолистния берберис, шарените листа на евонимуса и цъфналите теменужки, създават изключителен колорит в цветната композиция. За акценти по дължина на градинката са използвани вечнозелените лавровишня и декоративният храст фотиния офермен като присадка, която при прираст придобива червен оттенък.

Използваните за декорация бели овални камъни и цветен мулч не позволяват появата на плевели, задържат влагата в почвата и темперират корените на растенията. Това значително улеснява поддръжката на озеленените площи.

Община Карлово призовава гражданите да пазят градинките и зелените площи.

Не пропускай

НП “Централен Балкан“ организира посещения в буковите гори на парка

Посещенията са за туроператори, екскурзоводи и учители, преподаващи в Общините През 2017 г. най-съхранените и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *