Лек автомобил се е запалил днес в град Баня

Колата е избухнала в пламъци на улица “Земеделска”. На метри от инцидента се намира посещавана детска площадка.

На местопроизшествието са пристигнали огнеборци, които са потушили пожара. 

Превозното средство е унищожено почти напълно, но за щастие няма пострадали хора.

Причината за запалването най-вероятно е техническа неизправност.

“Респект към бързата реакция на служителите от карловската пожарна, които дойдоха за 12 мин. след подаването на сигнала на телефон 112! В момента поради високите температури има и голям риск от пожари. Нека всички бъдем отговорни и с повишено внимание, за да облекчим и без това тежката и опасна работа на пожарникарите”, написа Мартин Стоянов в социалната мрежа Facebook и публикува снимки от случилото се в град Баня.

По-рано през деня от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” съобщиха, че общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора.

С преки материални щети са възникнали 27 пожара, от които осем – в жилищни сгради, три – в промишлени сгради, шест – в транспортни средства и др. 

Без нанесени материални щети са възникнали 113 пожара, от които 70 – в сухи треви, горска постеля и храсти, три – в стърнища, 37 – в отпадъци и др.

Извършени са 44 спасителни дейности и помощни операции, от които шест са при катастрофи в транспортни средства – пет автомобилни и една железопътна, една помощна операция е при инциденти с опасни вещества (по време на превоз) и 37 са техническа помощ. 

Регистрирани са и 11 лъжливи повиквания.

Снимки: Мартин Стоянов

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *