Кметът на Сопот: Напускането на заседанието от половината общински съветници е тенденциозно

Станислав Стоенчев коментира действието на 8-те общински съветници

Кметът на Сопот Станислав Стоенчев коментира, че напускането на извънредното заседание на Общинския съвет от половината общински съветници е тенденциозно.

“През 2022-ра се настояваше за свикване на извънредни сесии и бяха проведени 7. Днешната сесия бе свикана заради пострадалите хора на ул.”Хаджи Димитър” от пожара през януари месец”, заяви Стоенчев и добави, че заявленията са подадени  и предстои държавата да отпусне по 2500 лева на 8 пострадали семейства.

Докладната записка бе последна- 12 точка от дневния ред на свиканото извънредно заседание днес от председателя на местния парламент Нели Пенева.

Преди това 5-мата съветници от квотата на кмета и другите 4-ма подкрепящи го, без никакви дебати и напълно единодушно приеха всички докладни, сред които методика за отпускане на средства за изявени деца и младежи в областта на спорта, науката и изкуството и актуализация на бюджета за закупен служебен автомобил на стойност 60 000 лева от средствата, предвидени по социалната услуга „Асистентска подкрепа”.

Припомняме, че началото на заседанието напуснаха 8 общински съветници, според които има грубо нарушаване на Правилника за организация и дейността на Общински съвет Сопот, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Не пропускай

8 – годишният Дорин Дашинов от Карлово спечели сребърен медал на  Акватлон  в Бургас

Той успя да се пребори с по-големите от него Състезателят на “Триатлет” Дорин Дашинов спечели …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *