Кирил Маричков представи своята книга „На прага на времето“ в Карлово

Той бе гост на Карлово по покана на Общината

По покана на Община Карлово легендарният български рок музикант, композитор и аранжор, основател на една от най-популярните групи „Щурците“ – Кирил Маричков представи своята автобиографична книга „На прага на времето“ в Карлово. 

Срещата на карловци с известния музикант премина в емоционален и вълнуващ диалог с него, разкази за решителността и постоянството, които са нужни в период на пълна цензура по време на социализма и как той успява да проправи пътя на рок музиката за българската сцена и става вдъхновител на поколения български музиканти.

„На прага на времето“ е с обем 576 страници, излиза с логото на издателство Книгомания и се разпространява по книжарниците от 14 април 2023. Изданието излиза със съдействието и под редакцията на Веселина Паскова. Включва над 100 снимки от личния архив на Маричков, някои от които се публикуват за първи път, както и снимки на всички албуми на „Щурците“, излезли през дългия им творчески път. Автобиографичната книга „На прага на времето“ представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век.

Не пропускай

Историческа дата за Карлово: 121 ГОДИНИ ОТ ПОЛАГАНЕТО НА ОСНОВНИЯ КАМЪК НА ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА В ГРАДА

През 1893 г. карловското ученолюбиво дружество “Васил Левски” си поставя за цел построяването паметник на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *