Карлово ще бъде домакин на младежки фестивални дни

Те ще бъдат под надслов “Заедно-спорт и изкуство”

Младежките дни ще се проведат в периода 6-9- ти септември  с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г., Министерство на младежта и спорта.

Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда, спорт и изкуства.

Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора – от намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата до референтните значими други – връстници и възрастни.

Проявите  са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. 

Всяка целева група има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията. Предвид възрастта и оформените устойчиви модели, както и влиянието на младежите като модел на поведение за по-малките, идеята е за привличане на младежите като “Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ”. По този начин ще се положи основа на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз – чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите. 

По време на фестивалните дни ще има тридневни обучителни семинари за целевите групи – 06.09.2022, 07.09.2023 и 08.09.2023 от 11:00 до 16:00 часа в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово.

На 9- ти септември ще се проведат спортен празник, открита сцена и празничен концерт на изградена от Фондация “Борис Христов” сцена на пл. “20-ти юли“. Начало  11:00 часа. Празничният концерт ще започне от  20:00 часа.

Не пропускай

Блъснаха жена на пешеходна пътека в района на жп гарата в Карлово

Откарана  е в пловдивска болница Отново блъснат пешеходец в района! Жената е блъсната от джип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *