„Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков тръгва „на турне“ в магазините на Kaufland в страната

Днес капсулата гостува в Kaufland-Карлово по повод рождения ден на магазина

·       Исторически предмети и снимки на Камата ще бъдат показвани в хипермаркетите на веригата в повече от 10 града до края на годината.

·      От днес капсулата гостува в Kaufland-Карлово по повод рождения ден на магазина.

Специално обособена „Капсула на славата“ с емблематични вещи и снимки на легендата на българския футбол Христо Стоичков тръгва на обиколка из страната благодарение на Kaufland. Атрактивната инсталация, в която са изложени знакови предмети на мегазвездата, ще може да бъде видяна в магазините на лидера в модерната търговия в повече от 10 града в цялата страна. 

Първата спирка е филиалът на ритейлъра в Карлово, който отбелязва 10 години от отварянето си. Обиколката, която представя световно признати постижения на Стоичков, ще продължи през цялата година.

„Радвам се, че благодарение на партньорството ни с Kaufland, хората от цялата страна ще могат да се докоснат до едни от моите най-ценни вещи, които донесоха огромна радост на целия български народ през 1994 год. Вярвам, че този малък жест отново ще събуди чувство на национална гордост и щастие у всеки любител на спорта“, каза Стоичков по повод старта на турнето на неговата „Капсула на славата“. 

„Капсулата на славата“ бе представена за първи път в един от най-новите магазини на Kaufland, който бе открит в края на 2023 год. в столичния квартал „Люлин“. 

Сред знаковите предмети в нея са националната фланелка на Христо Стоичков, с която играе на Световното първенство по футбол през 1994 год., бутонки, както и оригинално копие на трофея „Златна топка“. Това е най-престижната индивидуална награда във футбола, с която легендата на българския футбол триумфира на 19 декември 1994 год. на церемония в Париж. И до днес Христо Стоичков е единственият българин, носител на „Златната топка“ в най-популярния спорт на планетата.

След Карлово обиколката на знаковата инсталация ще продължи във филиали на веригата в Стара Загора, Казанлък, Пловдив, Хасково, Габрово, Ямбол, Бургас, Варна, Русе, Плевен и други градове, в които феновете на футбола ще могат да се докоснат до най-значимите отличия на Камата. Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков на Kaufland България за нейните клиенти и фенове на спорта. А всички посетители и гости на столицата имат възможност да посетят Зала на славата “Христо Стоичков”, за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол.     

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Не пропускай

Арестуваха кмета на с. Войнягово – продал камината на пенсионерския клуб

Това не е първият арест на градоначалника Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *