Избраха Обществен съвет, който ще следи как се харчат даренията за пострадалите от наводненията села

Избраният Обществен съвет започва работа по управление на даренията за подпомагане пострадалите от наводненията хора.

За председател на Обществения съвет бе избран заместник-кметът на Общината Николай Цветков, за секретар – юристът Даниела Трифонова, в състава му влизат общинските съветници Иван Иванов и Семко Семков, главният специалист в отдел „Координация и европейска интеграция“ в Областна администрация Пловдив – Ренета Бамбалова, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Карлово – Надежда Сеизова, управителят на Първа инвестиционна банка, клон Карлово – Илия Ботев, кметовете на селата Богдан, Каравелово, Слатина, Христо Даново, Войнягово и Розино – Христо Иванов, Славка Червенкова, Петър Делков, Севдалин Янков, Тодор Танковски и Али Кичук, представителите на населението от пострадалите села – Дарина Тодорова и Петьо Стоянов от Богдан, Албена Бонева и Георги Нешев от Каравелово, Минчо Вълчев и Милена Лучева от Слатина, Радостина Рачева от Христо Даново и Минчо Табанлиев от Войнягово. Първото работно съвещание на временно действащия орган е насрочено за днес, 19 октомври, от 17:30 часа.

Председателят на ОбС Доньо Тодоров, който внесе предложението за Обществения съвет, подчерта, че той има за цел осигуряване на откритост, справедливост и ефективност при управление на събраните дарения.

„Спазихме всички законови срокове за допитване до населението и провеждане на общи събрания в посочените населени места. Даренията – и финансови, и материални, трябва да отидат при хората, които наистина имат нужда от помощ. Трябва Общественият съвет да работи ефективно, бързо и качествено, за да облекчим положението на хората и ситуацията в населените места. Очаквам на редовното заседание на Общинския съвет на 27 октомври да бъдат внесени предложенията на Обществения съвет“, каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той припомни, че за ремонти на инфраструктурата, на пътища, улици, мостове и др., ще бъдат предоставени средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Не пропускай

Ст.Станчев: Разпространяването на невярна информация от Община Карлово уронва авторитета и достойнството на читалището в Куртово

Председателят на читалището изпрати право на отговор Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: “Във …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *