Започва ремонт на детската градина в Каравелово

Избрана е фирма изпълнител

На 1-ви юни влиза в сила строителното разрешение за ремонт в сградата на детската градина в карловското село Каравелово.

   Фирмата-изпълнител, избрана след задължителните процедури по Закона за обществените поръчки, започва работа в същия ден. Ще бъдат извършени ремонтно

възстановителни дейности на първия и на втория етаж в сградата.
   На първия етаж ще бъдат изградени 10-сантиметрови разделителни стени и прегради от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за отделяне на част от входното фоайе и ограничаване на свободния достъп към неизползваемите части от сградата на етажа.

   На втория етаж се предвижда изграждане на 12-сантиметрови монажни стени от гипсокартон и пълнеж от минерална вата – за обособяване на четири нови помещения /складово за чисто пране, складово за мръсно пране и преддверие с етажно електрическо табло, общо складово помещение и хранилище за пособия и материали/.

   Таваните и помещенията на втория етаж, както и в коридора и фоайето на първия, ще бъдат направени с 10-сантиметров окачен таван. Външните ограждащи и вътрешните разпределителни тухлени стени ще бъдат санирани. Подовите настилки ще се обновят в съответствие с нормативните изисквания: позволяващи влажно почистване и дезинфекция; в занималнята с кът за хранене – винилова, в спалнята и кабинетите – ламиниран паркет.

   Проектът предвижда подмяна на съществуващите дограми за врати и прозорци с нови стъклопакети от алуминиеви и PVC профили; помяна на съществуващите вътрешни ВиК и електрическа инсталации с нови, изграждане на пречиствателно съоръжение в двора на детската градина и монтиране на СОТ.

    В рамките на проекта, чийто срок за изпълнение е три месеца, ще бъде възстановено дворното място, ще се монтират нова детска площадка и ограда.

    От следващата учебна година филиалът на ДГ „Гина Кунчева“ трябва да работи за една група деца, като изискванията са техният брой да е минимум 12.

Не пропускай

Осъдиха Община Сопот! Кметът не предостави публична информация за ремонта на площада

Решението е на Административен съд Пловдив,  окончателно е и не подлежи на обжалване Административен съд …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *