Емил Кабаиванов: Нека бъдем като семейство – дори когато имаме недоразумения помежду си, да ги отминаваме с любов и да вървим напред

“Днес православната ни Църква отбелязва празника „Въведение Богородично в Храма“, деня в който малката Мария е представена от своите родители в Йерусалимския храм. С решение на Светия Синод от 1929 г. този ден е и празник на християнското семейство и православната учаща се младеж.

В един от тропарите, които се пеят в църквата на този ден, се казва: „Днес е предзнаменованието на Божието благоволение и предвестието за човешкото спасение.“ Света Богородица е представена в храма, а самата тя е Храм – майка на Спасителя. Каква велика и красива метафора! И колко мъдро нашите владици са избрали точно този ден за празник на семейството.

Свети апостол Павел говори за семейството като за малка църква, защото в него присъстват всички форми на християнската любов. Едва ли има какво да добавим към това. Мога само да се помоля, да ви помоля – обичайте ближните си, както се обичате в семейството. Всеки от нас е нечий син или дъщеря, баща или майка, брат или сестра. Нека бъдем като семейство – дори когато имаме недоразумения помежду си, да ги отминаваме с любов и да вървим напред.

През септември Бог ни изпрати изпитание, от което, надявам се, излязохме по-силни и по-сплотени. Бедствието в селата Богдан, Каравелово и Слатина ни обедини. Нека запазим тази енергия на любовта към близките и в бъдеще. За да сме наистина достойни Христови синове, членове на голямото Христово семейство – Църквата.

Честит празник!

Кмет на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов”

Не пропускай

Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем кмета на Войнягово

Той е осъждан два пъти за престъпления от общ характер 31 годишният кмет на Войнягово …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *