Извънредни новини

Екип на Световната банка се срещна с д-р Кабаиванов и експерти от администрацията

Специалистите от Световната банка – по управление на публичните инвестиции Фернандо Бритос Ферлуга и по обществени поръчки – Кармен Калин и техни сътрудници проведоха  работна среща с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В разговора участваха директорът на Дирекция „Устройство на територията и строителство“ – Павлена Станева, директорът на Дирекция „Обща администрация“ – Веселка Сотирова и началникът на отдел „Проекти, програми и стратегии“ – Красен Краев. Целта на посещението бе екипът да се запознае с основните финансови и административни предизвикателства пред Общината в управлението на публичните инвестиции и обществените поръчки.

Д-р Кабаиванов и неговите експерти подробно представиха работата по обществените поръчки, предизвикателствата по отношение на опитен персонал с умения и компетенции, добрите практики, планирането на процесите на обществените поръчки, критериите за тяхното възлагане; с източниците за финансиране на капиталови разходи в общините, с предизвикателствата пред тях и с проблемите, възникващи в процеса на работа.

На база получената информация от срещите в български общини, екипът на финансовата институция ще изготви оценка на административния им капацитет и преглед на публичните финанси на местно ниво, поясни Фернандо Бритос Ферлуга.

Не пропускай

В навечерието на 24-ти май: Ротари клуб-Карлово направи голямо дарение на Общинската библиотека

Ротари клуб дари над 100 книги на стойност 2000 лева В навечерието на Деня на българската …

Един коментар

  1. Христо

    Крадеца вика-дръжте крадеца… Смешна ситуация..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *