Деца от Карлово представиха грандиозен танц на международен фестивал

Спечелиха пет първи места

Танцово студио „La Cucaracha“ Карлово се завърна с 5 първи места от 19-я Международния танцов фестивал “Magic World” Хасково. Възпитаниците на Ева Костова представиха 5 танца в 2 танцови направления – Латино танци и Хип-Хоп, като за първи път на сцената в Хасково беше показан и най-грандиозния танц на школата, който изкара на сцената 44 деца между 6 и 18 години.

В 19-то издание на фестивала в края на април взеха участие 80 колектива от 9 държави, сред които Румъния, Кипър, Босна и Херцеговина, Сърбия, Русия, а на две паралелни сцени бяха изтанцувани точно 1119 танца. Децата имаха шанса да бъдат оценявани от изтъкнати международни съдии.

Абсолютен триумф за момичетата на Карлово бе втория ден на фестивала. И четирите танца на танцовата школа бяха отличени със златни медали. При соловите изпълнители са представи Мария-Екатерина Куманова, а при групите “La Cucaracha” заложиха на триото Ева, Александра и Кристиана, La Cucaracha kids и големите момичета от La Cucaracha girls.

В третия и последен ден, танцьорите от Карлово участваха със своята най-нова хип-хоп хореография, която също бе отличена с първа награда. Тя даде възможност на 44 деца от всички възрасти на школата да се качат на състезателна сцена, като за повечето от тях това бе първо конкурсно участие. Освен наградите, организаторите бяха подготвили и специална изненада за Дария Неделева, която отпразнува своя рожден ден.

Малко преди края на танцовата година, “La Cucaracha” записва едно от най-добрите си представяния по време на двудневното си приключение в Хасково. 

Ева Костова, всички танцьори и родители благодарят на организаторите на “Magic World” за топлото посрещане и отношението по време на фестивала.

Не пропускай

Здравка Евтимова: Стиховете на Вазов са вулкан от мощ

Това каза тазгодишният носител на Вазовата награда по време на срещата с жители и гости …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *