Голямото прибиране: Засилен трафик, прегрели коли и задръствания

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове

Засилен трафик към София и другите големи градове в последния от серията почивни дни. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците.

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове – най-вече от Гърция и Турция. В района на Симитли в понеделник по обед се образува задръстване. В посока магистрала „Струма“ колоната едва се движи, често спира, затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли се преминават много бавно заради сливането на двата потока. Има и прегрели автомобили. След поемането на трафика от “Струма” няма проблем с придвижването в посока София.

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол” ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове” ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

Огромна тапа се е образувала и на АМ “Тракия” в посока София. Задръстването е в района на Пазарджик, около 90-и километър. Автомобилите се движат изключително бавно по аутобана.

Не пропускай

Колата да минава ГТП само след платени глоби, а регистрацията да е онлайн

От МС предлагат и намаляване на максималната скорост по магистралите на 130 км/ч Подготвят се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *