В следващите 48 часа се очакват ураганни пориви на вятъра в Предбалкана

Бъдете внимателни! Бъдете подготвени за зимни условия

През следващите 48 часа, под влияние на циклон през Егейско и Черно море, обстановката у нас ще се усложни. Над цялата страна ще духа бурен север и северозападен вятър, който в подбалканските котловини ще се прояви като падащ ”Бора” с ураганни пулсации. Поривите ще достигнат  до 120-150 км/ч.

В източната половина от страната валежните количества ще са и най-значителни – до 80-100 л/кв.м. като се повишава рискът от локални разливи и наводнения. Възможни са гръмотевици!

По високите полета на запад и югозапад още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг, но основните валежи ще са в процес на спиране, след което ще продължават с паузи и краткотрайно. 

В събота вечерта и през нощта срещу неделя в Централния и Източния Предбалкан,  Лудогорието и в Странджа ще се трупа снежна покривка.

По проходите и в хълмистите релефи на Североизточна България и Източна България ще има виелици.

Всички шофьори да бъдат с изострено внимение на пътя и да са с пригодени за зимни условия автомобили, особено ако им предстои неотложно пътуване във високите части над 1000 метра надморска височина, където ще има и заледявания. 

Превенцията е най-добрата защита!

Бъдете отговорни!

Не пропускай

Община Карлово ще реализира два големи проекта

Държавата ги финансира Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа на 16 майспоразумения с …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *