Извънредни новини

В Сопот запалиха светлините на Коледната елха

На центъра има къщички, които представляват  коледно селце

В празничната програма участие взеха момчета от Дневния център за деца с увреждания, деца от детските градини „Роза“ и „Приказен свят“ и  певчески таланти от вокална група „Алмадин“.

Кметът на Сопот Станислав Стоенчев пожела  светлините на Коледната елха да бъдат нашите искрени пожелания за здраве щастие, много весел детски смях във всеки дом. 

“Нека идващите най-светли празници ни донесат повече уют, повече мир, успехи, топлина в нашите отношения. Нека си помагаме и даряваме топлина на хората в нужда, на възрастните и самотните. И в това се крие магията на Коледа, в съпричастността, в благородството, в навреме подадената ръка за помощ. 

Ако всеки от нас стори по едно добро дело, Сопот и Анево ще бъдат с по-добри и щастливи хора. Казват, че на Коледа стават чудеса! Нека всеки от нас сбъдне своето чудо и да направи едно благородно дело! Пожелавам весели празници на всички“, каза Стоенчев.

Децата и кметът на Общината заедно отброиха от 10 до 1 и запалиха светлините на елхата. 

Празничната вечер продължи в библиотеката на НЧ „Иван Вазов-1871“, където беше представен спектакълът „Пресъздаване на зимни празници и обичаи“. 

Не пропускай

2000 малки и големи поемат по стъпките на Ботевата чета

Повече от 2000 поклонници от цялата страна ще тръгнат по стъпките на Ботевата чета тази …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *