Извънредни новини

В СУ “Христо Проданов” откриха новата стена за катерене

След дългогодишно прекъсване децата от региона ще може да тренират спортно катерене

Учениците от СУ “Христо Проданов” отново ще може да практикуват спортно катерене, след като училището вече разполага с нова стена. Изграждането й става възможно след много усилия на училищното настоятелство, ръководството на учебното заведение и помощта на държавата. Министерството на младежта и спорта отпусна 69 000 лева, а с много благотворителни инициативи бяха събрани 20 000 лева. 

В обществената кауза се включиха много фирми от региона, Община Карлово, родители и ученици.

ВМЗ Сопот закупи необходимата екипировка за практикуване на спортно катерене.

“Личности като Христо Проданов са пример за поколения българи. Великият алпинист е имал характер, който е показвал лидерство в екипа,  който тръгва да изкачва Еверст, той ще остане пример за деситилетия.

Самото изкачване на Христо Проданов не е било само, то е  част от един отбор и сега е така, когато има смелост и екипност се постигат резултати”, посочи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Председателят на училищното настоятелство Ивелина Георгиева благодари на всички, които са подкрепили обществената мисия.

Не пропускай

СУ „Васил Левски“  бе домакин по Национална програма „Иновации в действие“

Тази година иновативно партньорско училище на карловското бе ОУ “Любен Каравелов” Бургас “Национална програма „Иновации …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *