В Община Хисаря предстои кампания за безплатни очни прегледи за хора с диабет

Кампанията е под надслов “Зранието е всичко! Прегледай се!”

Кампанията има за цел да информира за най-разпространените очни заболявания свързани с диабета и ключовото значение на профилактиката, грижата за очите и ранната диагностика. Офлтамологичните проблеми при хора с диабет понякога се неглижират, а това може да доведе до усложнения и слепота. Колкото по-рано се диагностицират очните увреждания, толкова по-успешно е лечението им, поради което при пациенти с диабет е необходимо периодично да се извършва скрининг и очен преглед. 

Хората с диагноза диабет ще имат възможност да направят профилактичен очен преглед от медицински специалисти (офталмолози) в оборудван мобилен кабинет, разположен в двора на Община Хисаря на бул. Ген.Гурко №14.

Прегледите ще са безплатни и ще бъдат проведени на 04.06.2024г.(вторник) между 9.30 и 16.30 часа без предварително записване с изчакване на място, като възрастните хора ще са с предимство. 

Офталмолозите от очна клиника Луксор ще предоставят и информация за най-честите очни заболявания при хора с диабет, какви са симптомите им, колко често се препоръчва профилактика на очите.

Не пропускай

Община Карлово иска от Агенцията за държавна финансова инспекция да провери разходването на публичните средства на шест читалища

Средствата от държавната субсидия не стига до самодейците До исканата проверка се стига след като  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *