Извънредни новини

В Карлово тържествено бе открита новата учебна година

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов въведе първокласниците в СУ “Васил Левски”

Скъпи преподаватели, служители и ученици,

Скъпи родители,

15 септември е очакван от всяко българско семейство с трепет и вълнение, ден е на ново светло начало, на духовност и надежда.

Уважаеми учители, бъдете здрави и всеотдайни в грижите си за децата на България. Учете ги да бъдат достойни, умни, храбри, да се гордеят с нашия велик съгражданин – Апостола на българската свобода и да следват неговите завети. Да бъдеш учител е благородна мисия, затова винаги можете да разчитате на моята подкрепа и тази на ръководството на община Карлово.

Скъпи ученици, щастливи първокласници,

На добър път в света на знанието. Успявайте, бъдете прилежни и любопитни, трудете се и уповавайте на вашите учители. Светът очаква да го промените и сътворите по-добър и по-човечен. На добър час! Честит празник!“ Това приветствие към всички педагогически и ученически колективи в учебните заведения кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той присъства на откриването на новата учебна 2023-2024 година в начален и среден курс на СУ „Васил Левски“.

С издигане на националния трибагреник, водосвети за здраве и празнични програми започна 15-ти септември в училищата.

В класните стаи първокласниците в СУ „Васил Левски“ бяха въведени от кмета на Карлово и директора Мариана Манчева, в СУ „Христо Проданов“ – от заместник-кмета Данка Люртова и директора Лука Мачев, в ОУ „Райно Попович“ – от заместник-кмета Николай Цветков и директорката Дарина Стеева.

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров откри новата учебна година в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Той поздрави директорката Йонка Радулова и нейния екип за значително подобрената материална база на училището, в което през последните години бяха изградени нов тенис корт, нова танцова зала, изцяло бе ремонтиран физкултурният салон с нови санитарни възли и съблекални – със съдействието на Община Карлово.

Не пропускай

Мъж и дете са ударени от мълния в Стара планина

Сигналът за инцидент в района на връх Купена е получен в 13.35 ч. Мъж и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *