В Карлово представят книгата “Из забравената история на село Богдан”

На 30-ти януари от 17.30 часа в Бухалов хан

Автор на книгата е Богдан Средногорски. Идеята да бъде написана книгата е да се запази историческата памет на отминалото време, свързана с хора и събития от  селото.

“Осъзнаването за запазване на историческата памет е дълъг процес. Паметта на всеки дом, всяко семейство или фамилия, село, град, народ е важна от гледна точка на това, бъдещите поколения да знаят на кого и на какво са потомци. Те трябва да имат самочувствие и гордост от знанието за миналото на техните деди. Нямаш ли история, ти не съществуваш.

Още в началото трябва да споделя с читателите на тази книга, че нямам претенцията да съм изчерпал темата за историята на с. Дерелий, днешно с. Богдан, Карловско. Има и още една причина, поради която написах тази книга и тя е, че както почти всички българи и аз обичам България. Така едно малко зрънце от нейната стара и велика история ще бъде запазено за бъдещите поколения. Също така, бих искал да запаля огънчето на родолюбието и познанието на всички, които прочетат тази книга. Нека гордо вдигнем глави, че сме българи и заедно да вървим напред към бъдещето”, споделя автора.

Книгата ще бъде представена на 30-ти януари от 17.30 часа в Бухалов хан Карлово.

Не пропускай

8 годишният Дорин Дашинов от Карлово спечели сребърен медал на  Акватлон  в Бургас

Той успя да се пребори с по-големите от него Състезателят на “Триатлет” Дорин Дашинов спечели …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *