Временните жилища, които бяха доставени от държавата в Каравелово и Слатина трябва да бъдат дооборудвани

Областната управа и местната власт инспектираха фургоните в Каравелово и Слатина.
Всички 8 фургона, които са разположени в дворовете на най-пострадалите от водното бедствие в Каравелово нямат необходимите уреди и мебелировка, които да осигурят нормални условия за живот. Хората се чудят как ще живеят в тях и как ще се отопляват през зимата:
Генка Сиркьова – жител на Каравелово: “Няма необходимото оборудване за кухня, за спалня като гардеробчета, в които да се сложат дрехи. Притесняваме и това дали ще бъде достатъчно отопляем фургона, има конвектор, притесняваме да няма конденз и дали няма да е много влажно”.
Друг проблем е водоснабядаването на фургоните. Тъй като са разположени в частни имоти, собствениците ще трябва да изградят септични ями, където липсват такива. Екипи на енергоразпределителното дружество и ВиК вече работят за захранване с ток и вода. Потърпевшите ще бъдат освободени от такса присъединяване
Ангел Стоев – областен управител на област Пловдив: “По искане на хората в Каравелово фургоните са разположени в тяхна собственост и канализацията става тяхна грижа, дали те ще изкопаят септични ями или химически тоалетни ще си поставят е техен ангажимент”.
Областната управа и местната власт се ангажираха да дооборудват фургоните с още уреди, а при необходимост и с още печки за отопление през зимата:
Ангел Стоев: “Допълнително можем да им поставим хладилник, гардероб, шкаф, трети конвектор и всяко нещо, което поискат, за да имат комфортен живот във фургоните.”
Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово: “Имаме уверение от търговска верига, която доставя битова техника, че 200 комплекта пералня, хладилник, фризер и готварска печка ще бъдат доставени на 200 семейства от общо 400, освен това закупуваме дюшеци, спално бельо”.
В Слатина временните жилища са разположени на обща площадка. В понеделник започва доставянето на фургони в Богдан. 11 от тях ще бъдат поставени на едно място, а 6 в дворове на пострадали хора.

Не пропускай

Община Карлово иска от Агенцията за държавна финансова инспекция да провери разходването на публичните средства на шест читалища

Средствата от държавната субсидия не стига до самодейците До исканата проверка се стига след като  …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *