Вече е в сила новото увеличение на работните заплати във ВМЗ Сопот

От 1-ви декември тази година е в сила новото увеличение на работните заплати във ВМЗ Сопот. То стана факт след проведени разговори със социалните партньори. Възнагражденията са увеличени с 6,5% върху индивидуалната работна заплата плюс 100 лева. Това е третото повишаване на заплатите през настоящата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс в страната.

През 2022-ра година средната работна заплата в дружеството нарастна с близо 50% спрямо тази през 2021-ва. От месец юли е факт и увеличението на ваучерите за храна от 80 на 200 лева, припомни изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Стоенчев.

Той съобщи, че съгласно решение на Съвета на директорите, на 29-ти декември заедно с ноемврийските заплати, всички работници и служители ще получат бонус в размер на 200 лева, а на 16-ти декември е била преведена и по една минимална работна заплата за дружеството, която е в размер на 781 лева.

Не пропускай

Кметът на Сопот: Водата  да се ползва само за питейно-битови нужди

Със заповед общинският градоначалник Станислав Стоенчен забранява използването на вода за напояване на земеделски участъци, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *