/ВИДЕО/ Н.Новаков: Неприемането на новия бюджет  няма да се отрази на нормалното функциониране на Община Сопот до местните избори

Това заяви в студиото на KarlovoPress ТВ зам.-кметът Николай Новаков

“Дупката от 2,9 млн. лева в проекта за бюджет е образувана от приходите и разходите, които е одобрил Общинския съвет през годината. Ние наследихме дупка само по изпълнително дело в размер на 6 млн.лева, отделно имаше и неразплатени около 7 млн.лева”, каза в студиото на KarlovoPress ТВ зам.-кметът на Община Сопот Николай Новаков.

Той посочи, че Общината няма просрочени задължения и блокирани сметки и по-големият проблем е, че всички постоянни комисии не проведоха дебат нито по приходната, нито по разходната част на новия проект за бюджет.

“От 8 години ги каня, апелирам по площади, дебат няма. Докладната записка за новия проект за бюджет  е изрядна. В четвъртък трябва да излезе като балансиран, но както чухте на последното заседание на постоянните комисии, председателят на Общинския съвет се притесняваше за заплатите на общинските съветници. Така или иначе Сопот има бюджет  от миналата година, вероятно до изборите няма да се приеме нов бюджет, но нека хората знаят, че това няма да се отрази на нормалното функциониране на Общината”, посочи Новаков.

Не пропускай

ВМЗ връчи награди на отличниците от ПГ  “Ген. Вл.Заимов” Сопот

Повечето от завършилите ученици във випуск 2023  продължиха да работят в дружеството Отличниците получиха специални награди …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *