Извънредни новини

/ВИДЕО/Започна почистване на коритото на Стара река в Карлово

Целта е да не се допусне наводнение

Община Карлово започна почистване коритото на Стара река в града. Първият етап включва разчистване на дървесната и храстовидна растителност, а целта е да се вземат превантивни мерки срещу наводнения, съобщи за KarlovoPress началник отдел “Екология” Милена Ковачева.

Почистването на коритото ще се извърши със средства от бюджета на Общината. Срокът е до края на септември месец, но ще е необходимо изграждане и укрепване на подпорните стени.

“За това ще е необходимо да се търси национално финансиране от държавата, тъй като Общината не разполага с необходимите средства. Опасно е на много места по коритото, тъй като липсват на места подпорни стени, на други са разрушени”, посочи инж. Серафим Александров, управител на фирмата, която изготвя проекта. Той добави, че ще са необходими средства между 800 000 и 1 000 0000 лева.

Според експерта, превенцията е изключително наложителна както за коритото на Стара река, така и за коритото на трите реки в наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина, за да не се допусне ново бедствие.

Община Карлово подчерта, че вече е внесла за съгласуване проектите за коритото на реките в Каравелово и Слатина, но се налага да търси съдействие от Областната управа за по-бързото им съгласуване.

Не пропускай

В Карлово се организира голям благотворителен бал в помощ на пострадалата Никол Радуйчева 

На 28-ми май от 19.00 часа в ресторант “Бизонъ” За пореден път Карлово ще бъде …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *