Извънредни новини

/ВИДЕО/ В Сопот бяха обсъдени възможностите за саниране на жилищата

В Народно читалище „Иван Вазов – 1871“ – Сопот се проведе среща между ръководството на община Сопот и граждани във връзка с процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”.


Кметът на община Сопот Деян Дойнов обясни възможностите за саниране на жилищата и сподели, че всеки шанс за обновяване на градската среда и живота на жителите на общината трябва да се използва. Той заяви, че не трябва да се губи възможността за използване на средства по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Дойнов обясни, че през следващата седмица ще внесе докладна записка в Общински съвет, в която да предложи община Сопот да даде безлихвен заем в размер на 300 000 лева на регистрираните сдружения при определени параметри.


Средствата са необходими за изготвянето на технически паспорти и енергийно обследване.
Адвокат Антонина Цочева, която е ангажирана от община Сопот да съдейства по изготвянето на документите за кандидатстване, помоли гражданите в спешен порядък да регистрират своите сдружения.

Община Сопот е осигурила нужните специалисти, които бързо и адекватно да обработват документите с цел максимално ефективно достигане на резултати.

Не пропускай

Дългогодишният ръководител на ансамбъл “Розова долина” Иван Ранчев навършва достолепните 90 години

Специален поздрави отправиха всички бивши и настоящи танцьори и екипа на НЧ “Васил Левски-1861 г. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *