Анастасия Чолакова и Зорница Ранчева бяха избрани за зам.-председатели на Общински съвет  Карлово

Редовната сесия на местния парламент започна с много питания към кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов

Сесията започна с питания на общинския съветник от “Възраждане” Петя Кирова към кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов  може ли Общината да гарантира, че сградата и територията около ПГ “Братя Евлогий и Христо Георгиеви” няма да премине от публична в частна собственост. Кметът даде изключително изчерпателен и точен отговор.

“Отговорът се намира в законодателството, а то дава достатъчно гаранции за статута и, че той не може да бъде променян, нито може да се продава, нито да се правят инвестиционни намерения”, посочи общинският кмет.

В отговор на питане на адв. Гънчо Гънчев от “Ние идваме” стана ясно, че Общината няма сключено споразумение за приемане на мигранти и за създаване на център за настаняване на бежанци.

Питане към кмета направи и от общинския съветник от БСП Мариана Василева –  кой носи отговорност за сградата на бившата детска градина в Соколица.

“Градината бе закрита, а сградата след това бе  предоставена за стопанисване на местния пенсионерски клуб”, каза д-р Кабаиванов.

По време на питане на общинския съветник Анастасия Чолакова от СДС /Атака, ДБГ/ стана ясно още, че проблемът с бездомните кучета в града идва от недобросъвестните стопани, които все по-често  изхвърлят домашните си любимци на улицата, а възможностите на Общината са ограничени по отношение на грижата за тях в бъдеще. Кабаиванов посочи, че до момента до него не е постъпило нито едно частно предложение за изграждане на приют.

От БСП излязоха с декларация за проблем с водоснабдяването в Горни Домлян и призоваха Общината за съдействие, въпреки че това е в компетенциите на ВиК. В декларацията бе посочено, че хората се призовават да се запасяват с вода и проблема с безводието, ако не бъде решен скоро може да засегне и други съседни села.

С декларация по отношение на мигранството излязоха и от “Ние идваме”.

Местният парламент избра за зам.-председатели на Общинския съвет Анастасия Чолакова от СДС /Атака, ДБГ/ и Зорница Ранчева от квотата на БСП.

Мнозинството прие програма за развитие на Общината до 2027-ма година.

Не пропускай

Лек автомобил се е запалил днес в град Баня

Колата е избухнала в пламъци на улица “Земеделска”. На метри от инцидента се намира посещавана детска площадка. На …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *