Австрийски експерти представят предварителен доклад за бедствието 

Презентацията ще се проведе в камерната зала на НЧ “Васил Левски”

Предварителен доклад за оценка на риска в засегнатите от наводнението села Каравелово и Богдан ще бъде представен в сряда от експертите на Австрийското дружество за намаляване рисковете от природни бедствия. 

Презентацията ще се проведе в Камерна зала на читалище „Васил Левски – 1861“ в гр. Карлово от 10 часа. Докладът ще бъде представен от неговите автори – Себастиан Авердунк, инж. Феликс Дреснер и инж. Маркус Хайдн, съобщиха от Общината.

Припомняме, че те посетиха пострадалите карловски села през месец февруари и събраха подробни данни за бедствието.

На представянето ще присъства областния управител на Област Пловдив – д-р Ангел Стоев, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, експерти от общинската администрация, кметове на населени места от общината, представители на заинтересовани министерства и други държавни институции.

Австрийското дружество за намаляване рисковете от природни бедствия (ASDRR) е НПО, което цели да популяризира австрийското ноу-хау в областта на намаляването на риска от бедствия. Дружеството ASDRR е основано от експерти в областта на природните опасности и намаляването на риска от бедствия през 2019 г. Дружеството ASDRR е базирано в град Тул ан дер Донау, Австрия, но работи в международен план с фокус върху страните, включени в официалната програма за помощ за развитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие(ОИСР). От самото начало ASDRR си сътрудничи тясно с международни партньори като Австрийската агенция за развитие, както и с научни институти като Университета за природни ресурси и науки във Виена.

ASDRR е основано, за да споделя ноу-хау в цялостния завършен цикъл на управление на риска в контекста на природни бедствия в развиващите се страни (по списъка на ОИСР). 

Не пропускай

Ст.Станчев: Разпространяването на невярна информация от Община Карлово уронва авторитета и достойнството на читалището в Куртово

Председателят на читалището изпрати право на отговор Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: “Във …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *