Жителите на Сопот и Анево дадоха зелена светлина за тегленото на нов заем, с който да бъде извършен спешен ремонт на покрива на НЧ "Иван Вазов", да бъде облагородено пространството около многофункционалната сграда в Анево, както и да бъдат изградени паркинги и подпорна стена пред няколко блока в ж.к."Сарая".

Местната общност апелира Общинския съвет да подкрепи предложението на кмета Деян Дойнов, който предстои да го внесе до дни.

Ръководството на Общината организира публично обсъждане по-рано тази вечер за тегленето на нов кредит в размер на 440 000 лева. По време на обсъждането обаче стана ясно, че средствата ще бъдат недостатъчни за осъществяване на всички ремонти. От читалищното настоятелство посочиха, че покрива е пред разруха, предстои честване на Вазовите тържества, следващата година също е изпълнена с множество изяви и, ако не бъде извършен ремонт, съществува риск всички прояви да бъдат проведени.

Общинските съветници Анелия Бочева и Любомир Джапаров припомниха, че желанието на администрацията преди приемане на бюджета е било да залегне заем в размер на 750 000 лева, но това не е срещнало одобрението на нужния брой общински съветници и в крайна сметка се е стигнало до компромис, като сумата е била променена на 440 000 лева.Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков даде справка какъв е размера на теглените заеми при предишното управление и към настоящия момент. Той подчерта, че няма нищо лошо в поемането на нов заем, тъй като Общината може да обслужва своите кредити, а инфлацията расте и следващата година цените ще бъдат още по-високи.Кметът на Сопот Деян Дойнов благодари на гражданите за тяхната будна позиция като каза, че и в бъдеще ще се съобразяват с желанията и проблемите на хората.Жителите на Сопот и Анево подкрепиха предложението на кмета заседанието на местния парламент да се проведе във фоайето на читалището, за да се види кой и как гласува от общинските съветници.