Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков отново призова председателя на Общинския съвет Нели Пенева да си подаде оставката. Причината е реализирания проект за енергийна ефективност на детските градини, по който има наложена финансова корекция в размер на 276 000 лева.


"Два от котлите в детските градини ги няма. Трябваше да върнем близо 2 млн. лева. Проектът не беше приключен още през 2013-та. На мен се падна да приключа проектите за водопровода, пречиствателната станция и този проект.
Г-жа Пенева е била главен счетоводител по това време. И тя си взе близо 16 000 лева разходи за заплати по този проект. Къде е морала на тези хора? Веселин Личев не носи цялата отговорност. Там са били главен счетоводител, Пенева е била Директор дирекция "Бюджет и финанси".

Изходът е, че нито един от котлите не работи. Общинският съвет взе решение да бъдат закупени климатици за 22 000 лева в детската градина в кв.Сарая", каза Новаков и добави, че с лихвите средствата, които трябва да се платят на държавата вече са близо 350 000 лева.

"Отново ще трябва да теглим заем от фонд ФЛАГ, за да се разпалтим. Корекция от 120 000 лева има наложена и по проекта за водопровода в града. Какво целенасочено разграбване но Община Сопот е било?", коментира още зам.-кметът след като стана ясно, че публично обсъждане няма да има по темата, тъй като не присъства нито един гражданин.

Междувременно кметът Деян Дойнов отправи покана към всички граждани за обсъждането преди 30 дни. На сайта на Общината и по медиите също беше публикувана информация.

По-рано днес на площада в града дойдоха само един общински съветник и няколко представители на администрацията.