"Единствената цел на председателя на ОбС Сопот е провал на това управление. Постоянно се търси конфронтация с ръководството на Общината", това каза зам.-кметът Николай Новаков веднага след като напусна заседанието на ПК към местния парламент по време на обсъждането на проекта за бюджет 2022. Той коментира пред журналисти, че има разделение на местно ниво, а поведението на председателя на Общинския съвет Нели Пенева е недопустимо.

"Изказвания като "ей сега тука ще напиша едно становище" са недопустими. Тя не разбира своето местоположение. Председателят гласува против интересите на Общината. Става въпрос за имот, който може да попадне в частни ръце. Докладната е пилотна, но казуса е идентичен с още около 40 имота, които някога са били раздадени и сега се подготвят процедури, за да се закупят. Затова искаме да станат публична общинска собственост, за да останат на града", посочи Новаков.

Той коментира, че по време на заседанието е имало граждани, към които е било проявено видно нежелание те да присъстват.

"Имаше хора от 6 и 7 блок. Тук беше и кмета на Анево. От тук нататък нека да се знае, ако нещо не се случи кой е виновен", заяви зам.-кметът. Новаков предстои да разговаря с кмета Деян Дойнов за отказа си вече да присъства на заседанията на местния парламент.

Запис на заседанието на Постоянните комисии очаквайте утре по телевизия KarlovoPress ТВ и в сайта ни!

Съществува ли риск за дейността на Общината вижте във видеото: